Full fart i flyskolen

Det er mye aktivitet i flyskolen, så ser du et lite fly i lufta på Haugalandet nå, kan det fort være en elev som er ute for å lære seg å fly.

Haugaland Flyklubb startet flyskole i fjor sommer, og har allerede en elev som har fullført hele løpet, og en som snart er klar for solo. Det er plass til flere, så hvis dette høres interessant ut for deg, meld deg på interesselisten vår! Det er noe helt eget å fly med eget flysertifikat!

Første har fullført

Første elev til å gjennomføre hele opplæringen i Haugaland Flyklubb bestod skill test for PPL(A) i mars, og har allerede rukket å fly flere timer på eget sertifikat siden da.

En smilende Thomas Fredriksen kan nå kalle seg pilot!

Tre aktive elever

Vi har per nå tre aktive PPL(A)-elever. En som snart er ferdig med første blokk, en som snart er klar for første solo, og en som nettopp har startet.

Ole Kristian Stokke er fornøyd etter første flytime i LN-HOG

Opplæringen består av fire hovedblokker, hvor hver blokk har en progresjonssjekk hvor man må vise at man har lært det man skal:

  • Grunnleggende manøvre
  • Landingsøvelser og nødprosedyrer
  • Solo og navigasjon
  • Instrument og solonavigasjon
Glenn-Vegar Sørensen etter en av flere flytimer i det siste, sliten men fornøyd!
Raymond Rude Larsen og instruktør Jan Thore Fresi i full konsentrasjon på short final bane 14 på Sørstokken

To forbereder seg for nattutsjekk

Med bestått PPL(A) har man lov til å fly VFR (etter visuelle flygeregler) på dagtid. Dersom man ønsker å fly etter solnedgang, må man ha en nattutsjekk. Det er ikke så lett å få til på denne tiden av året, ikke er det behov for det heller. Så derfor benytter to elever den lyse tiden til å forberede seg på teorien, slik at de er klare til å gjennomføre de fem timene som kreves for nattutsjekken når mørket igjen kommer.