Gjeldende krav og restriksjoner

På grunn av den reduserte trafikkmengden, og dermed også redusert bemanning, er det noen ekstra krav vi er nødt til å forholde oss til. I tillegg til reduserte åpningstider på Haugesund Lufthavn, Karmøy. Her har vi samlet det som er viktig å vite per 14. mai 2021. Merk at det er fartøysjefen sitt ansvar å holde seg oppdatert.

Begrenset åpningstid

Det er begrenset åpningstid på Haugesund Lufthavn, Karmøy, og dessverre så kan de også forandre seg på kort varsel. De har vært relativt stabile de siste månedene, med noen få justeringer innimellom. Åpningstidene kan du finne enten i appen vår, på ippc.no, i AeroWeather, SkyDemon, eller hvor som helst ellers som viser oppdaterte NOTAM.

Merk at åpningstider i NOTAM alltid er i UTC!

Vanlige åpningstider har i det siste vært (i lokaltid):

  • Mandag til fredag: 08:00 – 10:00 og 14:45 – 21:00
  • Lørdag: 08:00 – 10:00
  • Søndag: 12:00 – 22:00

Krav til flightplan i Sola TMA og CTR

Dersom du ønsker å fly gjennom Sola TMA eller CTR kreves det en ICAO flightplan. Hvis du ikke har flightplan, må du holde deg under Sola TMA (som er 1500ft inn til Grinde).

ICAO FPL REQUIRED FOR VFR TFC IN SOLA CTR AND TMA. SAR/HOSP/MIL EXEMPTED

FROM: Thu 15 Apr 2021 18:34 TO: Fri 20 Aug 2021 19:00

En flightplan til Skjold training area trenger ikke være mer komplisert enn BRIDGE SKJOLD, eller DCT SKJOLD.

Krav til PPR i Sola CTR

Det har også vært krav til PPR en stund nå, nylig ble det myknet opp litt slik at det nå kun gjelder i Sola CTR. Det betyr at du må booke slot på Skedda dersom du har planer om å fly til Sola, eller gjennom kontrollsonen.

PPR REQUIRED FOR VFR TFC IN SOLA CTR 0600-1900. SAR/HOSP/MIL EXEMPT. PPR IS OBTAINED VIA ENZV.SKEDDA.COM.

FROM: Sun 25 Apr 2021 12:54 TO: Wed 30 Jun 2021 23:59

Finn ledig slot, trykk Book, logg inn (eller opprett bruker om nødvendig), skriv inn registreringsnummeret, lagre, og så kan du fly!

OBS: slot-tider angis i UTC!

Krav til PPR på Sørstokken utenom åpningstid

Den 4. mai tok Stord Lufthamn, Sørstokken i bruk MyPPR. Det betyr at dersom du skal lande på (eller ta av fra) Sørstokken utenom åpningstid, må du registrere det på MyPPR.

Dette blir gjort for å lette rapporteringen av flybevegelser, ikke for å begrense tilgjengeligheten. Derfor er det viktig at alle følger dette, og loggfører alle faktiske bevegelser i ettertid. Når AFIS-tjenesten er operativ trenger du ikke loggføre noe som helst selv.