Regler og prosedyrer for hangar og klubbhus

Hangar og klubbhus er for bruk av klubbenes medlemmer, og skal behandles pent.

Dersom du har med deg besøkende, er det viktig at du ikke forlater de alene. Du kan ikke la besøkende være igjen på bakken på innsiden av flyplassgjerdet uten at de passes på av et annet klubbmedlem.

Parkering av flyene

For å bidra til mest mulig effektiv bruk av flyplassen er det viktig at vi parkerer flyene på riktig måte. Derfor må alle medlemmer, uavhengig av klubb og fly, følge prosedyren under.

Det er hovedsakelig to parkeringsplasser vi benytter, stand 11 som er rett utenfor hangaren, og stand 10, som er første plass vi kommer til nede der det gamle fuelanlegget stod.

Stand 11 er den eneste plassen på flyplassen som kan brukes til de fleste typer fartøy, inkl. besøkende SAR Queen. Det er derfor viktig at vi klarerer bruken av den med tårnet, dersom vi skal bruke den mer enn til å bare starte opp og dra avgårde.

Stand 10 kan vi benytte som vi ønsker.

Når kun et fly skal ut, er det viktig at det andre flyet parkeres i hangaren. Vi kan ikke parkere fly utenfor hangaren når vi forlater plassen, uten å ha snakket med tårnet først.

Tårnet kan kontaktes via telefon eller radio.

Du skal ut med en gang

Skal du ut å fly med en gang kan du benytte stand 11 eller stand 10, så fremt de er ledig.

HOG: dra flyet ned på stand 10 før du starter opp, parker GJP i hangar dersom ingen skal ut med den
GJP: dra flyet helt ut på stand 11 før du starter opp

Du skal ut senere

Hvis du ikke skal fly med en gang, for eksempel når du skal vente på passasjerer eller vær, så må du enten benytte stand 10, eller koordinere med tårnet om bruk av 11.

HOG: dra flyet ned på stand 10, parker GJP i hangar dersom ingen skal ut med den
GJP: dra flyet ned på stand 10 eller spør om tillatelse til å bruke stand 11

Kommer du inn fra tur og skal parkere flyet i påvente av nestemann som skal ut, så spør du tårnet om å få bruke 10 eller 11. Da bidrar vi til smidig parkeringsavvikling for alle parter. Bruk “request stand one zero” eller “request stand one one”.